Praca  dla Opiekunek i Opiekunów osób starszych w Niemczech

Jak udekorować zupę?

Jak udekorować zupę?
W polskiej kuchni zupa to podstawa każdego obiadu. Podpowiadamy Wam, jak podać ją domownikom, by wyglądała jak te serwowane w restauracjach. Nie uwierzycie jakie to proste! Zabielanie zupy może być czynnością, która nie tylko poprawi jej smak, ale też wygląd! Wystarczy zastosować się do jednego ze sposobów pani Bożeny, naszej Opiekunki przebywającej właśnie w Bielefeldzie.

Sposób nr 1. Jeśli zabielam zupę gęstą śmietaną, dodaję ją dopiero kiedy danie będzie już na talerzu. Nakładam śmietanę delikatnie łyżką na środek talerza, a jej czubek ozdabiam małą gałązką pietruszki.

Sposób nr 2. Jeśli natomiast zabielam zupę rzadką śmietaną (kremówką), również dodaję ją do dania dopiero po przełożeniu go na talerz lub do miseczki. Tym razem zlewam śmietanę z łyżki, tworząc na zupie okręgi lub fantazyjne esy-floresy. Tak podana zupa wygląda jak te serwowane w restauracjach.


Bożena, Bielefeld.  

SZUKASZ PRACY?
Praca w opiece
w Niemczech

Wypełnij formularz - oddzwonimy!

Prosimy wybrać numer kierunkowy, następnie wpisać numer telefonu zgodnie z przedstawionym przykładem: XXXXXXXXXX
(bez spacji, bez myślników)
Prosimy wybrać numer kierunkowy, następnie wpisać numer telefonu zgodnie z przedstawionym przykładem: XXXXXXXXXX
(bez spacji, bez myślników)
Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych wskazanych w formularzu przez współadministratorów - Pronobel sp. z o.o. z siedzibą w Gliwicach, ul. Młyńska 8 oraz DE Pronobel sp. z o.o. sp. k. z siedzibą w Gliwicach, ul. Młyńska 8 w celu umieszczenia moich danych w bazie kandydatów i kontaktowania się ze mną w sprawie ofert pracy.

Pytania do naszej Blogerki

Nasze certyfikaty

certyfikat KRAZ